Praha 11 dostane jubilejní 100. Rákosníčkovo hřiště

Osm let. Sto hřišť. 150 milionů korun. Taková je bilance úspěšného projektu Rákosníčkových hřišť společnosti Lidl. Projekt právě dospěl do svého finále a slavnostní otevření stého a tím pádem i posledního hřiště se uskuteční v pátek 4. října od 12.00 do 18.00 hodin v Praze 11 v ulici Chalupkova.

30.09.2019 12:00:00 | Praha

Slavnostní otevření hřiště bude spojeno s dětským dnem a programem pro děti i dospělé. Po celé odpoledne budou návštěvníky bavit představení o Rákosníčkovi v podání herců z divadla Scéna. Na místě bude také dílnička, kde si děti budou moci vyrobit své vlastní tričko s Rákosníčkem, nebo si nechat pomalovat obličej. Připravena bude také řada soutěží, po jejichž splnění dostanou děti od Rákosníčka tašku s dárky. Po dobu celého programu bude zajištěno občerstvení ze sortimentu prodejen Lidl za příznivé ceny, chybět nebudou ani oblíbené a zdravé fresh džusy z čerstvého ovoce.

V 14.00 a 15.00 hod. se naladíme rozcvičkami s Rákosníčkem a Kristýnou z dětského pořadu Hýbánky.

V 15.30 hod. proběhne slavnostní předání hřiště městské části za účasti zástupců městské části.

V 16.00 hod. vystoupí Michal Nesvadba z Kouzelné školky se svým programem pro děti.

Sté hřiště bude mít pro děti i něco navíc – speciální výtvarnou soutěž o nejkrásnějšího Rákosníčka. Děti mohou ve výtvarném stanu malovat a vyrábět od 12.00 do 16.00 hod., poté porota složená ze známých tváří přímo na místě vybere nejhezčí nebo nejzajímavější obrázky a vítězové dostanou krásné ceny s motivy Rákosníčka hned po skončení Michalova vystoupení. Otevření Rákosníčkova hřiště si nenechají ujít Míša Mauerová, Štěpánka Duchková či Petra Faltýnová.

Projekt výstavby Rákosníčkových hřišť běžel od roku 2012. Hřiště přitom Lidl nestavěl náhodou, ale o hřiště soutěžili obyvatelé měst a městských částí, kde stojí prodejny Lidl. Pravidelně každý rok v únoru hlasovali na webu a facebooku ve čtyřech kategoriích podle počtu obyvatel, aby byly síly spravedlivě rozdělené. V závěru hlasování se každoročně strhl alespoň v jedné kategorii tvrdý souboj. Jen letos rozhodlo o vítězích  671 271 a například o vítězství Humpolce rozhodlo neuvěřitelných 86 570 hlasů. Hlasovat přitom mohl každý hlasující každý den pouze jednou.

Od 4. října tak bude Rákosníček podporovat děti v pohybu ve 100 městech a městských částech.

Tomáš Myler

Přílohy

Fotky (2)

Praha, 30.09.2019

Formát: jpg
    Rozlišení: x
    Velikost souboru: 176.73 KB
    download
  • Praha 11 dostala jubilejní sté Rákosníčkovo hřiště.

Praha, 30.09.2019

Formát: jpg